Mordgåden på Køge Museum | Køge Museum
Historieoplevelser for hele familien

Mordgåden på Køge Museum

Location: 
Køge Museum
Date: 
Monday, 11 November, 2019 - 19:00 to 21:30

Er du til mordgåder, skelletter og true crime-mysterier? Så kom på Køge Museum mandag d. 11. november, når arkæolog, Kristoffer Buck, og retsmediciner, Niels Lynnerup, sætter fokus på Danmarks ældste mordgåde og arbejdet med skelletter i retsmedicin 

Vi spoler tiden tilbage til foråret 1986. Her blev der, lidt uden for Køge, nærmere bestemt Strøby Egede, fundet otte skelletter i en parcelhushave; fire drengebørn og mænd og fire pigebørn og kvinder. De yngste blot et par måneder gamle. Alle var de omhyggeligt og nænsomt lagt til side om side med benene henover hinanden. Men hvem var de? Hvorfor lå de her? Og var der tale om mord?

Alt dette og meget mere kan du blive klogere på d. 11. november, når Køge Museum åbner dørene for det eksklusive arrangement ”Mordgåden på Køge Museum”. Her kan du blandt andet høre arkæolog og vicedirektør på Museum Sydøstdanmark, Kristoffer Buck, fortælle nærmere om den 7.000 år gamle massegrav, der blev fundet i Strøby Egede i 1986, og som i dag står udstillet på Køge Museum med den uofficielle titel som Danmarks ældste mordgåde.

Efterfølgende vil professor i retsantropologi på Retsmedicinsk Institut ved Københavns Universitet, Niels Lynnerup, give et indblik i arbejdet som retsmediciner ved kriminalsager. Her kan du blandt andet høre om, hvordan man ud fra små og store spor i knogler og kranier hjælper politiet med at lægge puslespillet i en drabssag.

Aftenens forløb

18.30: Dørene åbner

19.00: Danmarks ældste mordgåde v/ Kristoffer Buck

19.45: Arbejdet som retsmediciner

21.00: Graven på egen hånd (inkl. iPad-guide)

21.30: Dørene lukker

KØB BILLET HER

Arrangementet foregår på Køge Museum, Nørregade 4, 4600 Køge. Der er ikke elevator på Køge Museum.

Entré: 
175 kr.