Besøg på Claras Kirkegård | Køge Museum

Claras Kirkegård, Gammel Køgegaard 6, 4600 Køge
Torsdag, 27 juni, 2019 - 17:00

KOM PÅ EKSKLUSIVT BESØG PÅ CLARAS KIRKEGÅRD

Du har måske set den gule mur på toppen af bakken uden helt at vide, hvad der gemmer sig bag. Stedet hedder Claras Kirkegård, og er placeret på den smukke Køge Ås nær godset Gammel Kjøgegaard. Kirkegården rummer et utal af historier, og inkluderer blandt andet gravstedet for den betydningsfulde danske teolog og digter N.F.S. Grundtvig.

Til daglig er det ikke muligt at komme på besøg på den private kirkegård, men d. 27. juni giver Køge Museum dig en eksklusiv og unik mulighed for at opleve stedet på nærmeste hold, når tidligere museums- og arkivleder, Birte Broch, fortæller historien om Claras Kirkegård og Grundtvigs tilknytning til Køge.

PRAKTISK

Tid og sted: 27. juni 2019 kl. 17.00-18.00.

Sted: Claras Kirkegård, Gammel Køgegaard 6, 4600 Køge

Mødested: ved indgangen til Claras Kirkegård.

Billetter: 90 kr. + gebyr

KØB BILLET

Komtesse Clara Juel Vind Frijs, der blev gift med Hans Carlsen, den sidste mandlige ejer af Gammel Kjøgegaard, havde altid ønsket at blive begravet på bakken ude i naturen ved Gammel Kjøgegaard, hvor der, da hun døde i 1852, var udsigt til Køge Bugt. Hans Carlsen fik tilladelse til at anlægge en privat kirkegård på stedet. Kirkegården blev indviet af N.F.S. Grundtvig, der ved sit andet ægteskab, var blevet svoger til Hans Carlsen.

90 kr. + gebyr