Ældresimulator: 7.000 år tilbage i tiden | Køge Museum
Historieoplevelser for hele familien

Ældresimulator: 7.000 år tilbage i tiden

Sted: 
Køge Museum
Dato: 
Mandag, 14 oktober, 2019 - 00:45 til Fredag, 18 oktober, 2019 - 15:00

Bliv 7.000 år ældre på Køge Museum i efterårsferien

Har du nogensinde tænkt på, hvordan det føles at blive gammel? At have problemer med øjne, ører og led? Det kan du opleve på egen krop alle hverdage i efterårsferien på Køge Museum, når museet stiller uret 7.000 år tilbage i tiden.

Mange af os kan nok ikke helt sætte os ind i, hvordan det føles at blive gammel. Hvordan det føles at se og høre dårligt. Eller hvordan det føles at blive stiv i leddene og have problemer med at lægge- eller sætte sig ned. Men på Køge Museum i efterårsferien kan du opleve netop dette på egen krop, når museet lader de besøgende prøve en ældresimulator-dragt, udlånt af Videnscenter for Velfærdsteknologi.

Til arrangementet vil uret blive stillet 7.000 år tilbage i tiden. Til dengang hvor kalenderen sagde ’Jægerstenalder’, og hvor begreber som pension og hjemmehjælper endnu ikke var opfundet. Her vil man som besøgende blive udfordret i en række forskellige jæger-samler-aktiviteter, og på egen krop mærke, hvordan det føltes at være gammel i Jægerstenalderen.

Mærk historien på egen krop

Selve aktiviteten tager sit afsæt i Strøby Egede-graven, der i dag er udstillet på Køge Museum. Heri er i alt otte personer gravlagt. Én af disse er en kvinde, der anslås at være blevet omkring 45 år, inden hun døde.

”I Jægerstenalderen var 45 år lidt af en alder. Da hun døde var hun fuldstændig nedslidt. Hendes tænder var slidt til gummerne, og hun var stærkt plaget af slidgigt. Det er således hende ældredragterne skal repræsentere”, fortæller arkæolog og faglig leder på Køge Museum, Kristoffer Buck, der samtidig fortæller, at formålet med arrangementet er at lade de besøgende opleve historien på egen krop.

Minimum 155 cm, maksimum 185 cm

Køge Museum råder over i alt tre ældresimulator-dragter i forskellige størrelser, som kan prøves alle hverdage i efterårsferien i tidsrummet 13.00 - 15.00. Dog skal man være opmærksom på, at man skal være minimum 155 cm og maksimum 185 cm for at kunne prøve dragterne. 

Billetter er inkluderet i museets almindelige entrépris med iPad-guide eller kan købes særskilt for 30 kr. i museumsbutikken ved ankomst.

”Man skal forvente, at man har dragten på i omegnen af 5-10 minutter ad gangen”, fortæller Event Manager på Køge Museum, Kristoffer Jensen, der samtidig understreger, at at eventuelle købproblematikker vil blive løst med simpel tidsopskrivning.

Køge Museum er beliggende på Nørregade 4, 4600 Køge

Entré: 
30 kr.